Guitar: Solo Lite – Snyggt ackordbibliotek

Vi säger:
6.8
VN:F [1.9.15_1155]
User Score
0.0
(0 votes)
Click to vote

Som hobbymusiker har jag sedan länge förstått att sångpärmens tid är förbi. I stort sett varenda låt du vill lära dig att spela finns ju numera åtkomlig med ackord och tabbar någonstans på nätet. Att få tag på svåra ackord brukar inte heller vara några problem så länge man har tillgång till en dator. Nu kan du dock få tag på de svåraste ackorden direkt i telefonen. Det finns en uppsjö av appar för ändamålet på market och en som jag har testat heter Guitar: Solo Lite. Appen är i gratisutförandet ganska begränsad och betalversionen (som tyvärr inte är tillgänglig för oss svenskar) innehåller något fler och smartare funktioner. Gratisversionen erbjuder dig en gedigen samling ackord och du kan själv välja vilka ”standardackord” som du vill ha på startskärmen. Genom att slå på strängarna kan du även höra hur ackordet bör låta i verkligheten.

Appen är snygg och fungerar bra för ändamålet även om jag kan tycka att funktionerna är i minsta laget. Jag hade gärna sett att dom hade lagt in olika skalor och stämapparat i appen, men i ett gratisutförande kan man ju som bekant inte alltid få allt, det får man iofs inte heller i betalappen som bjuder på små och inte speciellt sexiga tillägg.

Guitar: Solo Lite får hänga med i telefonen när guran dras fram, i alla fall tills ett bättre alternativ dyker upp.

VN:F [1.9.15_1155]
User Score
0.0
(0 votes)
Click to vote
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0 (from 0 votes)

1 Comment

 1. [...] har tidigare skrivit om ett ackorbibliotek i Guitar: Solo Lite och känner även denna gång att de gott kunde ha utökat funktionaliteten så att appen fixar mer [...]

  VA:F [1.9.15_1155]
  0 people found this helpful
  Was this review helpful?
  Yes
  No

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.