Menu

Populära appar bland ungdomar

Att ungdomar spenderar stora delar av sina dagar på mobilen och dess appar är inte någon nyhet. Men eftersom det ständigt kommer nya appar kan det vara svårt att veta vilka de är. Därför går vi i det här inlägget igenom några av de mest populära apparna som ungdomar använder idag.

TikTok

TikTok lanserades 2016, men då vid namnet Musically. Sedan lanseringen har appen blivit allt mer populär och är en av de största sociala plattformarna som finns idag. I TikTok kan du kolla på klipp som max får vara 15 sekunder långa och se livesändningar. De vanligaste klippen på TikTok består av danser, humor och musik.

Instagram

Instagram har funnits sedan 2010. Appen går ut på att dela med sig av bilder och videor. Du kan redigera bilderna direkt i appen och skriva en kortare text under inlägget. Du kan också sända live och lägga upp händelser som försvinner efter 24 timmar.

Snapchat

Snapchat är en app där du skickar bilder som försvinner efter att personen du skickat den till har öppnat den. Appen används främst som ett sätt att kommunicera. Appen har också en karta så du kan se var dina vänner befinner sig. För att hitta någon på Snapchat måste du ha personens användarnamn.

Youtube

Det äldsta mediet för det här inlägget är Youtube som är en videoplattform. Till skillnad från TikTok så finns det ingen begränsning på hur lång en video på Youtube kan vara. Eftersom Youtube är en plattform som har många användare och kreatörer så finns det lika många olika sorters videor att titta på. Det kan vara allt ifrån artisters musikvideor till humorklipp till vardagsvloggar till renoveringar.

Chattappar

Det finns ett flertal olika sorters appar som ungdomar använder för att chatta. Några exempel på det är Facebook Messenger, Kik och WhatsApp.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

repose