Menu

Framgångsrika appar

För tjugo år sedan var det få som kunde förutspå att några av dagens mest omtalade entreprenörer skulle vara app-utvecklare. Då användes begreppet endast för att referera till programvara i datorer. Numera är det mobilapplikationer som åsyftas – och det har blivit en av de största branscherna i hela världen idag. Det finns gott om appar som har utvecklats av duktiga collegestudenter för att sedan säljas till större företag för mångmiljonbelopp. Det har gjort att fler när drömmen om att en dag utveckla en egen app som blir en stor succé. Här är några appar som har lyckats slå igenom.

Young adult or teenage African American girl is using forward facing camera in smart phone to take a selfie photo for snapchat or other social media. Girl has curly hair and is wearing casual layered clothing. She is smiling while looking at her phone camera.

Instagram är en av de populäraste apparna idag. Det är ett socialt media som ger användarna chansen att lägga upp sina egna bilder i en app som sedan kan ses av andra användare. Skillnaden mot tidigare bildtjänster är att den samlar alla bilder i ett flöde som sedan kan bläddras igenom av varje användare. Genom att användaren själv kan välja vilka konton som han eller hon vill följa dyker endast önskat material upp i flödet. Instagram startades upp under hösten 2010, men det nådde sin största framgång när det såldes till Facebook under våren 2012. Facebook betalade ungefär en miljard dollar för företaget, vilket visade att de hade stor tillit till appens potential.

En annan framgångssaga är Snapchat. Precis som Instagram tillhör det genren sociala medier och det låter också människor dela bilder med varandra. Snapchats unika funktion är att bilderna försvinner efter endast några sekunder. Det betyder alltså att en delad bild inte sparas såvida mottagaren inte aktivt väljer att ta en skärmdump. Snapchat startades upp av några collegestudenter vid Stanford University i USA. Appen beräknas nu ha många miljoner användare runt om i världen och det har blivit en av de snabbast växande apparna någonsin.

En app kan ha många användningsområden. Även mindre företag kan ha nytta av en app eftersom det låter kunderna nå materialet på ett snabbt och smidigt sätt. Det har lett till att allt fler väljer att designa sina egna appar. Med hjälp av en webbyrå kan du enkelt marknadsföra ditt företag genom en väldesignad app.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

repose