Menu

Studera med appar

Appar för stationära datorer och mobila enheter har blivit en del av vardagen för många. Ofta handlar det om spel och andra typer av förströelser eller om appar som effektiviserar praktiska moment, som till exempel kartläsning eller bokning av biljetter. Ett område som kommer starkt nu och där apparna verkligen kommer till sin rätt är utbildning. I den här texten ska vi ge exempel på bra pedagogiska appar och vilka fördelar de har jämfört med andra typer av undervisning. Att plugga med appar är något som vi tror kommer att bli självklart i framtiden, vi befinner oss bara i

Plugga på dina villkor

början av en intressant fas.

Utvecklingen går nu mycket snabbt när det gäller appar. Till stor del beror det på att de flesta idag för det mesta har tillgång till en enhet som är tillräckligt stark för att kunna hantera ganska avancerade program. En app kan man därför använda närsomhelst. När vi talar om pedagogiska appar handlar det om en kombination av ord, ljud och bild som är ganska kraftfull i jämförelse med äldre undervisningsformer. För att ge ett exempel; det finns gamla högskoleprov att träna med hjälp av en app där du gör provet under förhållanden som liknar själva provskrivningstillfället.

En stor fördel med appar är att du kan använda dem så fort du får en ledig stund och inte bara under pass som du avsatt för studier. En app för träning inom till exempel matte är mycket mer avancerad än traditionella läromedel och det innebär att du kan använda din studietid på ett effektivare sätt. Du lär dig mer helt enkelt.

Appar som är bra för alla

Förutom appar som är väldigt specifika är det nu möjligt att plugga sådant som är nyttigt för vem som helst. Läshastighet och läsförståelse är exempel på färdigheter som man nu kan öva upp med hjälp av avancerade appar som utgår från de senaste rönen inom pedagogik. Det finns även appar som håller reda på studieanteckningar och fördjupning i form av både text och ljudupptagningar och filmklipp. Det kan vara en stor hjälp i förberedelserna inför ett viktigt prov.

Appar är framtiden inom pedagogiken

Appar som bygger på spelifiering blir allt populärare. Där kombineras nytta med nöje så till vida att inlärning blir en rolig upplevelse i sig. Kanske i och med att man stiger i nivå eller mottar olika typer av belöningar. Detta är mycket effektivt när det barn och ungdomar.

Appar revolutionerar just nu utbildningsvärlden. Lärarledda lektioner i klassrum är inte längre den självklara undervisningsformen. Appar är ofta mer flexibla än när en lärare ansvarar för många elever. Det finns, i de flesta appar, möjlighet att lära sig saker i sin egen takt. digitala hjälpmedel innebär även nya utmaningar. Vem ska ge råd och stöd när när man stöter på problem eller inte förstår en instruktion? Många appar erbjuder support där den typen av problem kan få en lösning. Andra appar uppdateras utifrån just de problem som användarna stöter på.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

repose