Menu

Fakta om Instagram

Instagram är en gratis app både för mobila apparater med operativsystem från Apple och Android. Då appen lanserades år 2010 fungerade den bara på Apples produkter, men Android-versionen kom ut år 2012. Under de första två åren kunde man endast dela fotografier med appen, men år 2013 tillsatte utvecklarna en egenskap som tillät användarna dela filmsnuttar på 15 sekunder (år 2016 30 sekunder). Instagram har nu över 500 miljoner användare och dessa användare delar mer än 95 miljoner fotografier per dag. Instagram grundades av Kevin Systrom och Mike Krieger, som fortfarande arbetar för företaget.

Alla ska likna Snapchat

Efter att Snapchats popularitet växte rentav explosionsartat har andra sociala appar börjat utveckla sina egenskaper, och också Instagram fortsätter lansera nya funktioner och de liknar Snapchat mer och mer. I augusti 2016 lanserade Instagram till exempel den nya funktionen Stories som liknar Snapchats funktionalitet. Stories tillåter användare att sätta upp videosnuttar eller bildserier som bara finns tillgängliga i 24 timmar, efter det försvinner de. Facebook, som äger Instagram sedan 2012, har också börjat introducera funktioner som liknar Snapchat väldigt mycket. Till exempel har Facebook testat en kamerafunktion och filter som tillåter användare att göra likadana bilder som de kan i Snapchat.

Instagrams popularitet då och nu

Det var den 6 oktober år 2010 som Instagram lanserades, och redan i december samma år hade appen 1 miljon registrerade användare. Följande år i september hade appen redan 10 miljoner användare. År 2013 växte Instagram med 23 %, medan ägaren Facebook bara växte med 3 %. I dagsläget har Instagram 600 miljoner användare över hela världen. Användarna är uppdelade så att 50 % använder Apples produkter och 50 % använder produkter med operativsystem från Android. Det är till största delen den yngre generationen som använder Instagram, och 2013 var 90 % av användarna under 35 år gamla. De unga användarna är förmodligen anledningen till att appen försöker likna Snapchat, den appen är mycket populär bland unga.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

repose