Menu

Svenska app-företaget King

Något som är stort inom de svenska företagen är just många av de som har insett att de stora pengarna ligger i den moderna och populära IT-sektorn. Idag är det stora inom detta område spel och appar som kan spelas via en Internetuppkoppling. En av de absolut största har varit app-företaget King som är de vilka skapat det otroligt populära Candy Crush Saga. Nu har detta företag sålts till den stora jätten inom dataspel, Activision, och det var inga små summor denna försäljning handlade om. Här blir hela fyra av de fem Kinggrundarna miljardärer.

Kings ägare gör storvinster vid försäljning

Fyra av de fem grundarna till app-företaget King kommer vid den förestående försäljningen av denna megasuccé att bli miljardärer. Här är den nya köparen dataspelsjätten Activision vilket är en nya ägare som lovat att fortsätta denna nya del av sitt stora företag som en enskild del. Grundarna sålde företaget för 50 miljarder, vilket vinstmässigt kommer att delas på det antal aktier de olika ägarna innehar vid försäljningen. I detta fallet är det bara en av den fem ägarna som inte blir miljardär. Detta är Thomas Hartwig som dock fortfarande går iväg med hela 971 miljoner kronor, vilket inte ska ses som illa på något sätt.

De finns många entreprenörer inom IT i Sverige

När det gäller IT och datorspel samt applikationer till mobiler och datorer, så har alltid Sverige och massor av entreprenörer inom detta område varit långt framme. Här finns det massor av företagare som idag väntar på det stora genombrottet. Idag är IT den stora platsen där de stora pengarna finns och detta är det många som ser. Här är det exempelvis bara att se på kasinobranschen på nätet och alla de olika appar med stor popularitet som finns i alla app-butiker. Många av dessa är också skapade och drivs av fiffiga svenska entreprenörer. Här är det fritt fram för alla med en god idé att prova lyckan.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

repose