Menu

Praktiska appar

Det går knappast att förneka att smartphones har förenklat våra liv. I telefonen har vi alla redskap vi kan tänkas behöva i en enda smidig maskin som vi kan ta med oss: miniräknare, GPS och karta, kamera, kalender, reseplanerare för kollektivtrafik och klocka, för att bara nämna några saker. Det kommer också hela tiden nya appar som gör smartphonen ännu smartare, och ger oss saker vi inte visste att vi behövde tills vi har dem. Numera kan de flesta inte klara sig utan sin mobil.

En av dessa nya appar som gör livet med ens smartphone ännu enklare är Swiftkey. De som har följt mobiltelefonens utveckling sedan 1990-talet fram till idag kan säkerligen vittna om den stora förbättring det innebar att få ett vanligt ”tangentbord” på skärmen för att kunna skriva sms i mobilen, jämfört med att trycka flera gånger på varje sifferknapp för att komma fram till den bokstav man vill ha. Kanske kommer Swiftkey att innebära samma typ av revolution. Med Swiftkey behöver man inte trycka på en tangent i taget, utan kan låta fingrarna glida över tangentbordet för att skriva. Appen lär sig efterhand vilka ord du använder mest, vilket gör att det blir lättare och lättare att skriva rätt. Swiftkey är gratis att ladda ned, men man måste betala för att ändra layout på tangentbordet.hand-1839105_960_720

Något som länge har funnits till datorer och till Android är program som förhindrar att reklam och pop-up-annonser visas i ens webbläsare. Detta är dock något som har saknats till iOS, fram tills nu. Med appen F-Secure Adblocker kan man nämligen slippa annonser på nätet, även om man har en Iphone eller Ipad. Förutom att man på det sättet slipper störande reklam, har det också fördelen att vissa sidor laddas betydligt snabbare.

En annan app som är bra att använda just när man surfar är Tunnelbear. Tunnelbear ser till att man kan surfa privat, utan att någon kan spåra en, vilket gör att man kan använda öppna wi-fi-nätverk utan att oroa sig för att läsa sin mejl eller utföra banktjänster.

Något som i skrivande stund inte finns är dock en app för att snabbt hitta och kontakta elektriker i sitt område. Om du letar efter en elektriker i Stockholm behöver du dock inte en sådan app, eftersom du bara kan gå in på Wiseup.se.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

repose