Menu

Sambandet mellan mobil och appupplevelse

Idag använder vi frekvent mobilen i vardagen oavsett det gäller att kommunicera eller utföra ärenden. Trenden med att använda smarta appar för att sköta diverse ting från mobilen är här för att stanna. Apparna blir allt fler och vi användare blir allt mer kräsna när det gäller upplevelse och funktion.

Så på vilket sätt har din mobil och appens funktion ett samband? Spelar det någon roll vilken typ av telefon eller modell du använder? Detta och lite därtill tar vi upp i den här artikeln om upplevelsen av appar i mobiltelefonen.

Slit och släng

I takt med att mobilanvändningen ökat drastiskt har även konsumtionen följt samma mönster. Vi byter helt enkelt ut våra mobiltelefoner allt mer. Något som också är en del av affärstänket hos många av dagens ledande mobiltillverkare där fokus är att sälja nya produkter.

Nya modeller sägs synkronisera bättre med särskilda appar eller program. Med tanke på den ökade användningen av appar blir därmed konsumtionen på något sätt accepterad. Det finns ett slags traditionellt system i branschen som går ut på att ny teknik ska introduceras med nya produkter. Denna konsumtion av mobiltelefoner kan förmodligen beskrivas som överdriven, åtminstone om vi ser till konsekvenserna. Det har bland annat lett till en ohållbar situation när det gäller avfallet av mobila enheter och apparater.

Även om mobiltillverkarna ännu tycks fokusera på att övertyga användarna om att ”byta upp sig” till nya modeller finns det trender som går emot kommersen. För faktum är att moderna appar fungerar smärtfritt på de flesta mobiltelefoner – så länge det är en ”smart” enhet. De har nya tjänster som syftar till att minska konsumtionen och istället fokusera på en hållbar mobilanvändning. Ta till exempel den online baserade mobiltjänsten Gigamex som erbjuder reparationer samt begagnade mobiltelefoner, en tidsriktig lösning på det stigande elavfallet och viktig konkurrens till mobilbranschens ohållbara affärstänk.

Grundläggande för en bra appupplevelse

Du kommer alltså långt bara genom att ha en fungerande smartphone eller surfplatta när det gäller att använda appar. Själva upplevelsen handlar betydligt mer om hur bra uppkoppling du har än hur tunn eller optimal komfort mobilen har. Det är klart, en bättre anpassad skärm gör den visuella upplevelsen bättre än en liten skärm med dålig grafik. Värt att betona är dock åter igen det faktum att de flesta smarta mobile, med rimlig ålder, håller en rimlig nivå gällande upplevelse.

En trasig skärm är däremot något som påverkar upplevelsen av appar, oavsett det gäller att se filmklipp eller utföra ett ärende. Istället för att köpa en ny mobil kan du dock använda Gigamex eller andra liknande tjänster för att laga skärmen. Betydligt billigare än att köpa en ny mobil för flera tusen kronor. Dessutom ett hållbart alternativ i en tid där klimat- och miljöpåverkan är högst aktuell.

Finns det trots allt inget hopp för den trasiga mobilen kan ett köp vara den enda lösningen. Tipset är då att satsa på en begagnad mobil. Kom bara ihåg att återvinna den gamla mobilen på rätt sätt. På den här hemsidan hittar du mer info om elavfall och sopor!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

repose