Menu

Lyssna på podcasts via appar

En stor del av den svenska befolkningen äger idag en smartphone. Detta är en mobiltelefon där man kan ladda ner olika applikationer, så kallade appar. Det finns idag flera tusen appar att ladda

ned och dessa kan handla om allt möjligt. Det finns appar som gör det möjligt att redigera bilder och det finns de appar som ger en tillgång till mängder av olika podcasts att lyssna på.

Vad är en app?

Enkelt förklarat så är en app en mjukvara, ett program, för en dator. Detta program är oftast litet och anpassat till att inte ta så mycket plats, vilket gör att dessa är anpassade till att användas på en mobiltelefon. Från början utvecklades appar för att endast användas på mobiltelefoner men på senare år har det även blivit populärt med surfplattor. Således innebär detta att det har funnits ett fokus på att ta fram appar som både går att använda på mobiltelefoner och på surfplattor.

På grund av det som nämndes ovan har appar kommit att definieras som små program, anpassade för mindre enheter. Det som även definierar en app är att det går att ladda ner flera olika appar till enheten. Det som är unikt är att alla går att ladda ner på samma gång, vilket innebär att man inte behöver vänta på att ett program ska hämtas till enheten först.

Appar gör det möjligt att lyssna på podcast

På senaste tid har det blivit allt vanligare att lyssna på podcasts. En podcast kan definieras som en serie av avsnitt där några specifika personer framför ett budskap eller endast berättar om deras vardag. Dessa kan sedan andra människor ladda ner för att lyssna på, vilket har gjort att det utvecklats appar som syftar till att underlätta denna process. Apparna gör det möjligt att lyssna på podcasten var som helst, exempelvis i sina iphone hörlurar, när tiden passar.

En podcast kan handla om allt möjligt. Vissa syftar till att framföra fakta kring stora händelser som hänt i världen medan andra fungerar som en digital dagbok. Det har blivit väldigt vanligt att

kända personer driver en podcast, där de berättar om olika ämnen som intresserar deras lyssnare. Dessa podcasts gästas ofta av andra kända personer som även de kan berätta om sina liv genom att svara på frågor som lyssnarna skickat in.

Det finns även de podcasts som fungerar som noveller, enkelt förklarat fungerar det som en ljudbok i podcast-format. Således innebär detta att det är en bok uppdelad i flera olika mindre avsnitt som görs tillgängligt under olika tidpunkter. Det kan vara att ett avsnitt släpps en gång i veckan under två månaders tid. Detta är något som blivit väldigt populärt då många finner det svårt att hitta tid att läsa en bok. Lösningen på detta har blivit att det utvecklats appar som erbjuder podcasts som gör det möjligt att lyssna på en bok på vägen till flyget, jobbet eller gymmet via sina hörlurar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

repose